Wijkgezondheidscentrum De Gete

WGC De Gete

Ons team

Ons team van enthousiaste medewerkers staat voor je klaar

Huisartsen

Bij De Gete werken er 3 vaste huisartsen: Dr. Tine Avermaete, Dr. Marie-Elisabeth Frisque en Dr. Bart Stroobants. Zij worden ondersteund door een huisarts in opleiding (HAIO). Momenteel is dat Dr. Mohammed Isleem.

Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum. Op aanvraag kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden.

Wist je dat je bij onze huisartsen ook terecht kan voor een kleine ingreep, een uitstrijkje, vragen bij zwangerschapswens, anticonceptieadvies, het plaatsen van een spiraaltje, opvolging van baby’s en kinderen in het algemeen, vragen over levenseinde, vragen over seksualiteit en gender, ziektepreventie-advies voor op reis, …?

Je kan elke dag tijdens de kantooruren een huisarts bereiken per telefoon. Je belt hiervoor naar ons algemene nummer 016 67 00 07, de onthaalmedewerker noteert je vraag en de huisarts belt je nadien zo snel mogelijk terug.
Voor niet-dringende vragen, kan je ook via e-mail je huisarts contacteren. Je vindt het e-mailadres op de pagina van de gewenste huisarts.

Huisarts
Bart Stroobants
Huisarts
Marie-Elisabeth Frisque
Huisarts in opleiding
Mohammed Isleem
Huisarts
Tine Avermaete

Verpleegteam

Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum. Je kan bij het verpleegteam terecht voor vaccinaties, bloedafnames, wondverzorging, stomazorg, verwijderen van hechtingen, afname van een elektrocardiogram (EKG), prikpil, inspuitingen of vaccinatie, oorproppen verwijderen, bevriezen van wratten, spoelen poortkatheter, invullen van vragenlijst vóór je operatie, hulp bij medicatie nemen of medicatie klaarzetten, diabetespreventie en –opvolging, spirometrie, uitstrijkjes nemen, …

Je kan ook bij hen terecht voor verpleegkundige thuiszorg.
Heb je thuisverpleging nodig, bijvoorbeeld bij het herstellen van een operatie? Laat ons dit dan tijdig weten, via het onthaal: 016 67 00 07.

In het weekend of op feestdagen mag je voor dringende zaken (bijvoorbeeld opstart thuiszorg na ontslag uit ziekenhuis) bellen naar 0468 41 28 31.

Verpleegkundige
An Vanbrabant
Verpleegkundige
Ilona Ruytinx
Verpleegkundige
Karlien Finck
Verpleegkundige
Lizzy Schevernels
Zorgkundige
Olga Beelen
Verpleegkundige
Saskia Simons

Kinesitherapeut

Kinesitherapie is het verlichten van pijn en het behandelen of voorkomen van lichamelijke aandoeningen die verband houden met een letsel, een ziekte of andere beperkingen. De kinesitherapeut zal hiervoor gebruik maken van oefentherapie, manuele technieken en fysische middelen.

Als je kinesitherapie nodig hebt, dan doe je beroep op de kinesitherapeut van het wijkgezondheidscentrum. Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum, maar uitzonderlijk kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden.

Een afspraak kan je maken via het onthaal na doorverwijzing van de huisarts of als je een voorschrift hebt van een specialist.

Kinesitherapeut
Isaura Ingelaere

Psycholoog

Voor psychologische ondersteuning kan je terecht bij Inge Claesen, master in de psychologie. Ze bekijkt samen met jou of zij je zelf in een kortdurend traject kan verder helpen, of dat een externe dienst beter geschikt is. In dat laatste geval helpt ze je om op de juiste plaats terecht te komen.

Wil je graag een afspraak bij haar? Laat je telefoonnummer achter aan het onthaal en ze belt je ze snel mogelijk terug.

Vanuit deze discipline organiseren we ook regelmatig groepswerking voor patiënten. In het verleden was er een groepsaanbod rond thema’s als relaxatie, chronische pijn, zelfzorg, eenzaamheid, … Hou dus zeker onze website in de gaten!

Psycholoog
Inge Claesen

Zwangerschapsondersteuning

Je verwacht een kindje.  Proficiat!

Als je zwanger bent, kan je - als je dat wil - opgevolgd worden door een vroedvrouw en eventueel ook door een perinatale coach.

De vroedvrouw kan je zowel voor de geboorte als na de bevalling medisch opvolgen. Vóór de geboorte kan je bij haar terecht bij De Gete. Na de geboorte komt ze op huisbezoek. De vroedvrouw bij De Gete is Claudia Scherf van de praktijk Wonderverhaal.

Heb je ook veel andere vragen tijdens je zwangerschap? Weet je niet goed wat je best allemaal voor de geboorte in orde brengt? Heb je graag hulp bij het zoeken naar kinderopvang of het aanvragen van het startbedrag? Voel je je alleen in je zwangerschap? Ben je bang dat het mama (of papa) zijn je niet gaat lukken?Met deze en nog veel andere niet-medische vragen die met de zwangerschap of jong-ouderschap te maken hebben, kan je bij Roemy De Roover terecht. Zij is perinatale coach. Dit is een sociaal werker voor aanstaande en jonge ouders.

Je kan een afspraak maken bij Roemy of bij de vroedvrouw via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

Vroedvrouw
Claudia Scherf
Perinatale coach
Roemy De Roover

Gezondheidspromotie

In een wijkgezondheidscentrum wordt niet alleen aandacht besteed aan curatieve zorg, maar ook aan patiëntgerichte preventie en wijkgerichte gezondheidsbevordering. Concreet betekent dit dat we onze patiënten bewust willen maken van allerlei factoren die invloed hebben op hun lichamelijk en geestelijk welzijn.

Met gerichte informatie, sensibilisatie en projecten rond verschillende gezondheidsthema’s moedigen we onze patiënten aan om gezonde keuzes te maken en een gezonde levensstijl op te bouwen.
Belangrijke thema’s zijn bijvoorbeeld gezonde voeding en beweging, psychosociaal welbevinden, vaccinaties, stoppen met roken…

In het kader van gezondheidspromotie organiseren we zelf regelmatig groepsactiviteiten of werken we samen met andere partners hiervoor. Deze zijn terug te vinden op deze website, in de rubriek activiteiten.

Gezondheidspromotor
Sara De Neef

Sociaal werk

Voor sociale en administratieve ondersteuning kan je terecht bij de sociaal werker. De sociaal werker bij De Gete is Saskia Mertens. De vragen waarmee je bij haar terecht kan, zijn heel divers. Waar mogelijk helpt ze je zelf, anders zal ze je doorverwijzen naar de juiste instantie.

Interessant om te weten: het wijkgezondheidscentrum is een partnerorganisatie van Iedereen verdient vakantie. Via deze organisatie kunnen vakanties of daguitstappen geboekt worden aan een voordelig tarief. Sociaal werker Saskia kan patiënten met een laag inkomen daarbij helpen.

Sociaal werker
Saskia Mertens

Omkaderend team

In wijkgezondheidscentrum De Gete werken ook dagelijks niet-medische werknemers.

Er zijn de praktijkassistenten, die heel wat gevarieerde taken uitvoert, zoals de bevoorrading van medisch materiaal, inschrijven van patiënten, dossierbeheer, inscannen van medische verslagen, lokalen opruimen, klaarzetten van koffie, inspringen bij het onthaal.

Er is de onthaalverantwoordelijke die de werking van het onthaal coördineert. De vrijwilligerswerking valt hier ook onder.

Er zijn de onthaalmedewerkers en de onthaalvrijwilligers, die patiënten en andere bellers of bezoekers verder helpen aan de telefoon en aan de receptie.

Er is de facturatiemedewerker, die dagelijks financiële gegevens beheert, mutualiteiten en andere instanties contacteert.

Er is de coördinator, die een helikopterview bewaart in ons centrum, administratieve taken beheert, personeelsbeleid doet, communicatie verzorgt naar de raad van bestuur en externe instanties, het team ondersteunt.

Er is de communicatieverantwoordelijke die ervoor zorgt dat zowel medewerkers, patiënten, als externen een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen van wie De Gete is, wat we doen, en waar we voor staan.

Onthaalverantwoordelijke
Ioana Vanbeckbergen
Praktijkassistent
Latifa Nassiri
Coördinator / Dagelijks bestuurder
Laure Versluys
Praktijkassistent / Onthaalmedewerker
Nathalie Snauwaert
Verantwoordelijke communicatie
Roemy De Roover
Facturatiemedewerker
Sviatlana Rusetskaya
Wijkgezondheidscentrum De Gete
Volg ons op

Goossensvest 15 - 3300 Tienen
016 67 00 07
E-mail: info(at)wgcdegete.be
BE 0817 890 934

Cookiebeleid  I  Privacybeleid